Hozávalók :
- 12 db szép nagy csiga,
- 3-
- 1 üveg fehérbor,
- 25 dkg vaj,
- 6 marék só,
- 2 fej vöröshagyma,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 2 sárgarépa,
- kakukkfű,
- 2 csomag petrezselyem,
- babérlevél,
- bors,
- 3 marék zsemlyemorzsa.
A csigákat 2-3 napi éheztetés után vízzel lemosni és egy széles edényben langyos vízzel addig tölteni, amíg jól ellepi őket. Két nagy marék sót és 1,5-
Elkészítjük a főzőlevet. Egy leveses lábosba bele az üveg bort, csigákat, 1 csomag petrezselymet, pár babérlevelet, kakukkfüvet, sót, 1 négybe vágott lilahagymát, 2 szétvágott fokhagymát, 2 répát szétvágva és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Ebben a lében 3 órát főzzük, miközben néha megkeverjük, és utána töltjük az elpárolgott vizet.
Amíg rotyognak a lében, elkészíthetjük a fűszervajat. A margarint langyos helyre tesszük, hogy meglágyuljon. 1 fej vöröshagymát, 3 gerezd fokhagymát, 1 csomag petrezselymet, nagyon apróra vágunk, pici kakukkfüvet, 3-4 csipet őrölt borsot, 4-5 csipet sót bele és egyenletesre keverjük.
Ha megfőttek a csigák, a főzőlét a zöldségekkel együtt, a csigák kivételével kiönthetjük. A csigákat egy hústűvel kihúzzuk a házukból, és a húsról lemasszírozzuk a zsigereket. Esetleg kést is használhatunk, de a főzéstől elég puha a húsuk. A csigaházakat szükség szerint leöblíthetjük és ajánlatos kiszárítani őket.
A csigaházakba fél mokkás kanálnyi fűszervajat teszünk, majd rá egy csigatestet és újabb fél kanál fűszervajjal lezárjuk a bejáratot. A házacskákat szájukkal felfelé tepsibe tesszük és az egészet pazarul meghintjük zsemlemorzsával. A sütőt előforrósítjuk kb. 220 °C-ra és 5 percre betesszük a tepsit, ügyelve arra, hogy a csigaházak ne gurigázzanak.
Az 5 perc alatt a vaj részben megolvad és a zsemlemorzsa rózsaszínre barnul.
Na, én értettem a tegnapi képeket is, de kissé didaktikus a csávó, ez van.
Ma ez az üzike talált meg, de, figyelmeztetlek, ismerem a stílust, tudom hova dolgozol.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.